FACEBOOK

Tweet

Help

Reuse of real estate sales buildings – civic & institutional

22 May, 2019
This reinvented building will become the new CBD architecture, art, building, display window, facade, glass, mural, reflection, window, blue, teal
This reinvented building will become the new CBD centre of Heze. Due to its unique location, the project is expected to be a landmark building in the future development of this prefecture-level city. 

Designed by AOE

From the architect:

Reuse of large real estate offices, designed for As China’s development and urbanization continues, property developers have begun to expand into new markets such as third and fourth-tier cities. 

Sales offices have become an important conduit for them to demonstrate their brand’s strength and design philosophy. 

These offices are not only community activity centres and lounge areas for client communication, but also a promotional window to attract more clients to buy properties.

After most of the properties have been sold, however, the usefulness of these offices declines. 

The purpose of this project is to reconsider the special function of the sales office building, in hopes of making it more sustainable through design, by becoming a symbolic public building for the future community and city.


This project is situated at the intersection of architecture, automotive wheel system, product, reflection, water, water feature, wheel, gray
This project is situated at the intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road in the Economic Development Zone of Heze City in Shandong. 

This project is situated at the intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road in the Economic Development Zone of Heze City in Shandong. 

It will become the new CBD centre of Heze. Due to its unique location, the project is expected to be a landmark building in the future development of this prefecture-level city. 

We hope, through the concept of humanity and sustainability, to express the city’s future yearning for a better life, and to provide to local residents an impressive public space.

The architectural concept is based on the artistic supremacism that reflected the social and technological changes of the 1920s, with the intention of expressing the mutual influence and interdependence between physical and virtual space in the digital age.

The purpose of this project is to reconsider architecture, bridge, building, city, house, light, lighting, metropolitan area, night, real estate, reflection, sky, tourist attraction, urban area, blue, black
The purpose of this project is to reconsider the special function of the sales office building, in hopes of making it more sustainable through design, by becoming a symbolic public building for the future community and city.

In the digital age, many of today’s actions are performed in the virtual world. Therefore, the objects in the building are designed to float in an unstable state. Each object echoes a corresponding function in a unique form, including the entrance (horseshoe), model area (big camera lens), enterprise brand (blue stone), office area (orange-colored box), etc.

Objects floating in the air form a rich and hierarchical space, welcoming the surrounding audiences with an open dynamic posture. Some of the objects collide with the glass surface and leave traces to form a unique architectural image. The building façade is made of ultra-white glass which makes objects, spaces, material, and color from the interior visible to the outside space.

Stainless steel metal panels with different reflectivity are used in the space, giving different objects a variety of color and forming a rich interaction between people and space, objects, light, images, colors, and materials. Visitors will experience different changes of light and shadow at every moment.

Credit list

Architects
AOE
Design team
Mingwang Huo, Frank Li, Jing Du, Chen Liu, Kaiqi Yang, Xiaodan Chang, Zhuojun Niu
Area
1560.0 m2
Lead architect
Larry Wen
Location
Intersection of Guangzhou Road and Minjiang Road, Heze City, Shandong Province, China